متن استاتیک شماره 63 موجود نیست

26 تیر 1403

  • 1399/12/17
  • - تعداد بازدید: 21
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اهمیت تشخیص و مداخله زودهنگام کم شنوایی در کاهش پیامدهای کم شنوایی

به گفته رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های غیر واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، بیش از 50 درصد از انواع کم شنوایی و ناشنوایی بزرگسالان و 60 درصد از انواع کم شنوایی و ناشنوایی کودکان، قابل پیشگیری اولیه هستند.

به گفته رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های غیر واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، بیش از 50 درصد از انواع کم شنوایی و ناشنوایی بزرگسالان و 60 درصد از انواع کم شنوایی و ناشنوایی کودکان، قابل پیشگیری اولیه هستند.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «فریبا مرادی» با اشاره اینکه سیزدهم اسفند سال جاری مصادف است با روز جهانی شنوایی گفت: بیشتر مردم با درجاتی از کم شنوایی ‌های شناسایی نشده زندگی می‌ کنند و اغلب آنها نیز متوجه نیستند که برخی از صداها و کلمات خاص را نمی ‌شنوند و یا درک نمی‌ کنند که بررسی شنوایی، نخستین گام برای حل این موضوع است.

 

او با بیان اینکه سلامت شنوایی و ارتباط، نقش بسزایی را در تمام مراحل زندگی افراد ایفا می کنند، افزود: کم شنوایی و بیماری های مربوط به گوش می تواند از راه اقدامات پیشگیرانه مانند محافظت از شنوایی در برابر صداهای بلند، اجرای اقدامات مناسب و موثر مراقبت از گوش و ایمن سازی افراد به خوبی کنترل شود.

دکتر مرادی با اعلام اینکه کم شنوایی و بیماری های مربوط به گوش وقتی قابل کنترل است که به موقع شناسایی شده و مراقبت های مناسب در مورد آنها پیگیری و اجرا شود، تاکید کرد: افرادی که در معرض کم شنوایی هستند باید شنوایی خود را به طور منظم و دوره ای بررسی کنند.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های غیرواگیر با تاکید بر اینکه مجموعه سلامت پذیرای افرادی که دچار کم شنوایی یا بیماران مربوط به گوش بوده و به آنان خدمات درمانی ارائه می دهند، ادامه داد: ایمن ‌سازی کودکان در برابر بیماری ‌های عفونی، غربالگری شنوایی نوزادان و کودکان و تشخیص و درمان به موقع کم شنوایی، درمان افراد مبتلا به عفونت مزمن گوش؛ ترویج زایمان طبیعی برای کاهش خطر آسفیکسی و عفونت نوزادان همراه با کاهش شنوایی؛ پیشگیری از مصرف مواد مخدر سینتتیک و روان گردان که دارای خطر ایجاد کم شنوایی در افراد هستند؛ کنترل مواجهه با صدا‌های بلند در محیط‌ های شغلی و تفریحی و افزایش آگاهی در مورد شیوه مراقبت از سلامت گوش و شنوایی از جمله موارد کاهش بار بیماری محسوب می ‌شود.

او اضافه کرد: تشخیص و مداخله زودهنگام کم شنوایی در کاهش عواقب کم شنوایی به ویژه برای کودکان بسیار اهمیت دارد و در مواردی که آسیب شنوایی دیگر اجتناب‌ ناپذیر است، اطمینان داشتن از دستیابی افراد کم شنوا به فناوری‌ های مناسب و مقرون به صرفه کمک شنوایی، از اقدامات اساسی محسوب می ‌شود.

دکتر مرادی یادآور شد: تمامی خدمات برای شناسایی و مداخله زودهنگام از طریق نظام سلامت و بهداشتی کشور در دسترس است، بنابراین تشخیص در بدو تولد و مداخلات درمانی را نباید به تاخیر انداخت.

او اضافه کرد: خدمات تشخیص، درمان و مراقبت از کم شنوایی و ناشنوایی با استفاده از دستورالعمل های کشوری وزارت بهداشت و همکاری اساتید هیات علمی گروه گوش، حلق و بینی دانشگاه، در خدمات مراقبت های بهداشتی و درمانی ادغام و در حال حاضر با تلاش و همکاری معاونت درمان، معاونت بهداشت و سازمان بهزیستی، 16مرکز سنجش شنوایی در مراکز خدمات جامع سلامت شیراز در کنار مراکز غربالگری نوزادان راه اندازی شده است./ا.کشاورزی

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,آموزش همگانی
  • کد خبری : 38141
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید